pondělí 21. června 2010

Welas eXterra Triatlák - bramborový úspěch

Po týdnu relaxace, kupení energie a léčení psychické a fyzické újmy po Langošově peklu, jsem si nemohl nechat ujít další divočinu. Tentokrát to byl terénní sprint triatlon z pera klubu Deportivo, jehož hlavou pomazanou není nikdo jiný než Vavis. Společně s Ďoubim se vrhají do dalších a dalších nových výzev na poli pořadatelském a tak po loňské premiérové Dačické 12 přibyl i Welas eXterra Triatlák s objemy 400m plavání, 17km bike a 5km běhu.
Hecování pořadatelů, že to vyhraju, protože je to závod pro prvotriatlonisty, jsem nebral vážně. Navíc Ďoubi mi sliboval náskok na plavání a na kole a běhu, že už mi bude v patách. :)) Škoda, že Vavis se nenechal vyhecovat, požičal bych mu svého lety protřelého Kamzíka (Author Vision 04), který by ho nástrahami bikové trasy hravě provedl a ve zdraví a včas ho dopravil do depa. Registrace v mém případě jako vždy už po "zavíračce" neb si vezu početný fanklub, který vyžaduje pozornost. :) Už při přípravách je vidět, že někteří nejsou opravdu žádnými nováčky, viz. borec v kombošce a slr fuskách a další několik triatlonových oblečků.
Od Vavise zjišťuju, že plavčo má 350 neb je to kurevsky studený a neopreny jsou dovolený. Na takovou vzdálenost to asi nemá smysl. Sotva jsem připraven už se odpočítává. Lezu do vody a jdu rovnou na to. Začínám se proklínat s neoprenem, teplotu vody odhaduju tak na 16. Mozek se omezil jen na dvě základní věci, neumrznout a bojka. To že jsem jí drbnul z opačné strany zjišťuju hned na cestě zpět, zbytek pole valí proti mě. Ještě pár plácnutí a lezu z vody jako pátý, čas 5:45 - spokojenost. Jo pokud počítáme i ženský tak šestý.
Nasoukávám se do dresu, beru přilbu, tretry a hurá na bika. Trasa je v podstatě po modré k hradu Sion a pak po červené. Od Velkého rybníku do Malešova je jeden krosovější výjezd, který se pojede i zpět, což bude zajímavější neb je tu hodně vody, bláta a pěkných kamínků. :) Z Malešova až kousek za Maxovnu je to po asfaltu, což je teda na biku docela zabijácké a tak mě sjíždí borec na trekovým kole. Ale pak přichází super terének na Sion a sjíždím jak trekáče tak kluka od Pošťáků (Jakub Vrbenský, 95 ročník, nejrychlejší plavec). U Sionu jsem lehce zazmatkoval a zatočil jinam, naštěstí kluci na mě houkli, tak jsem se vrátil a valil za nima. Do Polánky to pěkně odsejpalo, lehké klesání s nenáročným terénem. V Polánce jsem jim trochu cuknul do kopce. A pak to přišlo, luxusní sjezd k potůčku Švadlenka. Jeden borec v půlce kopce to sbíhal dolů a další dva kluci už nasedali pod kopcem na kola. Pěkně prdel za sedlo a jdem na to s Burlakem. Než chlapci dole zacvakli pedály, já už sem kopec sešrotoval dolů. :) Kousek rovinky, brodek a máme tu ten slibovaný krpálek co se nedá vyšlápnout. To už mám dvojici na dostřel. Tož co nám ten Vavis připravil, kluci tlačí, já to chvíli zkouším točit, ale na jejich úrovni slézám a tlačíme statečně spolu. Na kopci velím do útoku. Podle úvah by měli být předem mnou jeden nebo dva kluci. Teď s odstupem vím, že jsem byl na čele závodu. Lehká rovinka, pak drobný sjezdík, kde opět nabírám nějaké ty vteřinky a skáču na asfaltku 1,5km před Malešovem. Dojíždí mě skupina 4 lidí, ona dvojice, pak starý známý trekař a borec, co tenhle balík táhne jedouc na silničce. No docela na něj valím bulvy. Chvíli visím, ale nedá se. V Malešově mě migne ještě jeden biker a za Malešovem další trekař (pověstný Johny Růžička, pozdější vítěz). Johnyho ještě šmiknu na krosovém sjezdu, který jsem zmiňoval na začátku, ale poté na asflatovém úseku jde zase dopředu. Přijíždím do depa a skupinku běžců potkávám kousek za startem. Rychle přezout a zkusím jít po nich. Vybíhám úvodní kopec od rybníku a funím jak lokomotiva, ale nemá se cenu šetřit, dyť je to jenom pětka. Do Markoviček seběhnu jednoho z dvojice, na panelovce ke svaté Trojici druhého. Na dohled mám trekaře a předním ještě jeden borec. 1,5km do cíle a trekaře už mám na dostřel, ten před ním je nenávratně v trapu. Na posledním kiláku jdu před něj a pak už mě čeká jen seběh do cíle. Čas se zastavil na hodnotě 1:22:47 a jak to dopadlo s bednou? No těsně pod ní, ale brambora taky fajn. Na třetí flek mi chybělo 64 vteřin. Dalo by se pošetřit, příště na maximum a v plném nasazení. Jenže příště už asi bude kvalitnější startovní pole. Takže nejezděte, rád bych si příště přivezl medaili. :)))

plavání: ...
bike:
http://connect.garmin.com/activity/37425625

běh: http://connect.garmin.com/activity/37425630
výsledky: http://www.dacickeho12.cz/news/jaky-byl-welas-exterra-triatlak-2010
fotky: http://clubdeportivo.rajce.idnes.cz/
záznam: http://www.fajnzona.cz/index.php?option=com_seyret&view=video&id=745&videotitle=Welas+Exterra+Triatl%C3%A1k

9 komentářů:

Majk řekl(a)...

Pekne cervenej lezes z ty vody... ;-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

konečně voda pro chlapy:-). Se slzou v oku vzpomínám na Bečvomana++ 96...

Šewy řekl(a)...

2 Majk: však červená značí nejvyšší otáčky :)
2 JM: na 350m se to dá vydržet, ale na 1,9km už bych si to nelajznul, nechápu jak jsem to tenkrát mohl dát...

Majk řekl(a)...

Sewy: Ty jo ja planuju doksymana jen v triatlonovym dresu, je to fakt tak velkej des, 1.9 bez neoprenu? Na neopren jsem letos nesplnil (po vzoru Jecminka) hmotnostni limit...:-)

Šewy řekl(a)...

Záleží na teplotě vody a vrstvě podkožního tuku... :) Navíc pod 16 stupňu jsou neopreny povinné. S teplotou vody nad 20 se to dá bez gumy v klidu zvládnout.

Aldaman řekl(a)...

Vidím, že se nám panáček rozzávodil :-). Pěkné moc pěkné.
Já plaval svého prvního 1/2IM také bez neoprenu a voda měla cca 20C a dalo se to zvládnout :-).

Anonymní řekl(a)...

Já už to ani memůžu číst. To bylo porád samý povalování, poflakování, popíjení a hodování, a když dojde na lámání chleba, tak to tu máme nasazení života, hecnutí se, boj o bednu, souboj sám se sebou ... To mi hlava nebere. Víš ty vůbec co chceš?
;-)))
Téčko

Šewy řekl(a)...

Tak to nečti Téčko. :)) Však jo, musíš ten stereotyp nějakým závodem ozvláštnit. Mi řekni jak nasazuješ na gauči život, jak se chceš na posteli hecnout nebo bojovat v hospodě o bednu? Vlastně o bednu chlastu by to šlo. :) Co chci? Chci se s tebou v sobotu prochlastat do cíle... ;))

Anonymní řekl(a)...

O tom jak dnes a deně nasazuji život na gauči a jak se hecuji v posteli bych se nerad dlouze rozpisoval :-)))
Zůstaňme u toho, že se v sobotu cíleně "prochlastáme" do cíle, ale hlavně za cílem. K tomu nam dopomahej truňk ;-)
Téčko