pondělí 8. prosince 2008

Novohradský basketbalový maraton

Tato moc povedená akcička probíhá každoročně a když se nevydaří po sportovní stránce, tak vždycky po stránce společenské. :-) Tentokrát jsme zahájili akci již v pátek podvečer, tedy tu společenskou část. Po příjezdu na Hrady kolem osmé, jsme okamžitě zapadli do restaurace zvaná Radnice. Zde už sedělo pár členů družstva, kteří zavodňovali organismus na zítřejší akci. Nicméně jsem nezahálel, kopnul tam několik plnotučných piv a podpořil to několika panáčky zelené. Bujarou přípravu zakončilo několik smečovaných piv a panáků a kolem jedné se šlo spát. Ranní vstávání kolem osmé nebyl zas takový problém, cesta do Stropnice, kde se tentokrát odehrávala sportovní část víkendu, taktéž v pohodě. Horší už to začalo být s pohybem po palubovce. Starosta Hradů zahájil akci v půl desáte pokřikem Huňá muf a šlo se na věc. Nějakou náhodou jsem se ocitl v zahajovací sestavě Hradeckých. Tož sem bez ostychu zahájil palebnou formaci a hned tam loupnul první troječku turnaje, odběhal jsem nějakou tu půl hodinku a šel jsem si hačnout na lávku. Co vám budu vyprávět, ze začátku všichni běhali jak čamrdy a postupem času sil ubývalo a ubývalo až nezbývalo. O proti loňsku mi taky nějak krutě došlo a tak sem v závěru turnaje už běhal dost sporadicky, ale běhal. V průběhu turnaje už začínalo být jasné, že Novohradské družstvo opět nebude stačit na v laufu hrající družstvo Zbytku světa. A tak se stala pro starostu nepříjemná věc a to stejně jako loni, prohrálo se. Turnaj byl ukončen v pět hodin odpoledne, kdy většina lidí už šilhalo únavou. Celkem se odehrálo 7,5 hodiny. Kolektivně sme si přiznali, že jsme pěkný mejdla a zavzpomínali na časy kdy se hrávalo 12 hodin a v dobách hodně dalekých i 24 hodin. Jo to byl ten správný basketbalový maraton. Luxusní halu jsme využili ještě k výtečné večeři a pak se vrátili do Nových Hradů na závěrečnou oslavu turnaje a vyhlašování statistik. Zde se sešlo jen zdravé jádro a několik fanynek. :-) Záverečná oslava už proběhla v umírněnějším tempu než příprava v pátek, vlastně ani nebylo co oslavovat, ikdyž my si důvod vždycky najdem, a tak jsem se dostal do postele již před půlnocí. Ještě vyhodit kotvu z postele, aby se ta zpropadená místnost při usínání tolik netočila a je po mě. Probuzení ráno bylo příjemné, ale při vstávání se stala tragická věc, přes noc mi asi ochrnuli nohy, prostě se na ně nešlo postavit. Po několika pokusech se mi to povedlo a celou neděli jsem chodil jak naprcanej kačer. No byla to podívaná. Ještě, že do Prahy byl přesun autem. Bohužel ani v pondělí to nebylo o moc lepší, lejtka pořád proklatě bolela. Teda po Železňákovi jsem byl taky pěkně zhuntovanej, ale rozhodně ne tak moc jako po této akci. Inu kyselina mléčna tekla proudem. :-)

A ještě konečný výsledek: Nové Hrady : Zbytek světa 562 : 654
Odkaz na tabulku střelců: http://www.bknh.ic.cz/cz/maraton2008.html
Poznámka, proč zrovna my jsme Béčko? ;-)

11 komentářů:

Vl001 řekl(a)...

Ach ta dnešní mládež. Už neví, co by si vymyslela za blbost. Hele ale výsledek hry za 7.5 hod by měl vypadat jinak, ne? Jste tam spali nebo co? A nejlepší střelec by měl mít tak 250 bodů. Kdyby nebyl extra hvězda:-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

na takové akci jsem byl naposledy na výšce, čtyřiadvacetihodinovka ve fotbale. Už bych to toho nešel:-) Ale na ironmanovi jako když najdeš...

Šewy řekl(a)...

Vl001: Tobě přijde basketbal jako blbost? :-) A jak by sis ho představoval, ten výsledek? Když počítám, že normální zápas trvá čistých 40 minut, v hrubém čase tak hodinku a počítám tak 80 bodů na zápas, tak jsem po 7,5 hodinách na čísle 600. :-)
Příští rok jseš zván a těšíme se na tvých 250 bodů. :-D
JM: Jojo na výšce jsme právě taky hrávali ty 24hodinovky, po výšce to kleslo na 12 a když už jsou někteří taťkové tak na 7,5. Počítám, že bude hůř. :-D

Ječmínek Máselník řekl(a)...

no ale Ty ještě taťka nejsi ne? Tak jsi mohl ještě třeba 4,5 hoďky aspoň házet šestky, aby to těch 12 hodin dalo:-)

Šewy řekl(a)...

Nejsem. Já jsem 4,5 hoďky házel piva. :-D

Jozef Vrábel řekl(a)...

Že si konečne niečo napísal. Prestaň sa zaoberať hovadinami ako je basket a konečne začni serióznu prípravu :).

Ječmínek Máselník řekl(a)...

tak to jsem rád, že nejsem jediný, kdo bere alkohol vážně:-)

Šewy řekl(a)...

Pepo, to je rozvoj obecné vytrvalosti a posílení zanedbaných svalových partií. To bys koukal jak mě boleli břišáky, ramena a další věci, bohužel to však přerazili stehna a lýtka. Jinak basket hraju už .... no neke .... tak ještě jednou .... fakt jo, 23let. To už je mi tolik? :-D A to člověka poznamená.

JM: Životně důležitý věci by se měli brát vážně. :-D Někdy to prodebatíme.

Anonymní řekl(a)...

No konečně zas nějaký článek, a když už tak opět pořádný co !
Já nikdy nic podobného nezkoušel, možno někdy v budoucnu. A druhý nejlepší střelec paráda :-).
Ale vidím, že umíš i pěkně zapařit, konečně taky jeden z mála, co umí pořádně popít :-). Už jsem si myslel, že jsem extrém :-).

Vl001 řekl(a)...

Ten hrubý čas jsem asi dostatečně nezvážil, to máš pravdu, ale stejně, jak si vzpomínám z pár neorganizovaných akcí, tak mám pocit, že s délkou hry se akce zjednodušují a více to "padá".

Já jsem byl nejlepším střelcem zápasu jen vyjímečně:-) A protože jsem si nedávno při pokusném házení šestek zjistil, že úspěšnost klesla pod 80 procent, tak uznej, s tím už na hřiště nemůžu:-) Nicméně díky za pozvání:-) Nemám však už ani boty:-)

Anonymní řekl(a)...

dobry start