úterý 14. dubna 2009

Komu se nelení tomu se zelení.

Jak říká Ironman, březen a duben je čas objemové přípravy. Ale podívejme co říkají pranostiky. Březen za kamna vlezem, duben ještě tam budem. :) A tak i Šewy v březnu zůstal za kamny a v dubnu tam ještě pěkně zůstane neb mu stopku v tréninku (pokud se tomu co jsem do dubna předváděl vůbec dá říkat trénink) vystavil nezvaný host a to streptokok. Přesně kterej kok to je nevím, ale je to pěkná potvora. Týden krásných teplot kolem 38,5°C, bohužel však mého těla a teploty vzduchu. 2 týdny zobání antibiotik a další 2 týdny nic nedělání, aby se tělo vzmátořilo z těch sajrajtů. Ano vychází to pěkně na 1.května kdy budu moct pomalinku a polehounku začít nabírat kondici. Ale nebudeme z toho dělat tragedii, pár závodů bohužel padne, to se nedá nic dělat.
Ale aby jste si nemysleli, že válení v posteli je fakt nuda a abych uspokojil milovníky číselných údajů, tak bych si dovolil jeden měřitelný výkon zmapovat. To takhle po návštěvě obvodního lékaře a nafasování nových antibiotik, jsem zalehl do postele a jelikož mi přišlo, že hicuju víc než i neobyčejně, založil jsem teploměr do podpaží. Vyšplhalo to na krásných 39°C (časový údaj 18:00). Takže nová antibiotika ještě nezabrala. Nasazuji osvědčený Paralen 500 a to 2 kusy. Od 20:00 do 21:00 se potím v posteli jak při letním závodě na Karlštejně. 21:30 - teplota 37,5°C. O půlnoci do sebe tlačím další dávku antibiotik (Ospen 1500). V 01:00 je mi neskutečně blbě, mozek stávkuje, studený pot a světe div se teplota na 35,5°C. Usilovným dýcháním jsem jí vyhnal na 36,5°C což už se dalo vydržet. :))) Takže to máme za 7 hodin pokles tělesné teploty o 4,5°C, slušnej výkon, ne? ;)
Letošní příprava na letní sezonu se některým fakt nedaří. No co Ječmínku a Aldamane, asi si založíme speciální kategorii hobby lazaret. :)))